Wat doen wij?

Onze expertises

Dankzij de bundeling van krachten kunnen Gertjan en Kim samen diverse soorten diensten verlenen.

Klik hieronder op een van de exptertises om gelijk daar alles over te lezen of scroll door deze pagina. 

Mocht u meer informatie willen hebben bel ons op:
Gertjan: 06-307730978 of Kim 06-41275855

Familiezaken scheidingen A-Z

Als scheidingsspecialisten begeleiden wij het volledige scheidingstraject voor stellen die getrouwd zijn, een geregistreerd partnerschap hebben gesloten of samenwonen. Dit doen wij als individueel mediator maar zeer regelmatig ook samen in duo mediation.

Lees hieronder meer:

Wanneer je als getrouwd stel of geregistreerde partners je relatie beëindigt, komt er veel op je af. Allereerst ben je een wettelijke verbintenis aangegaan en die moet ontbonden worden. Dit houdt in dat je een groot aantal zaken moet regelen, voordat de rechtbank de scheiding uitspreekt en deze geregistreerd kan worden bij de burgerlijke stand. Zeker als er minderjarige kinderen zijn, is het belangrijk om daar goede afspraken over te maken voor de toekomst. In een ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd over de zorg en opvoeding, de omgang, de informatievoorziening aan de andere ouder en de kosten van de verzorging en opvoeding (kinderalimentatie).

Natuurlijk maken jullie hieromtrent zelf afspraken en als scheidingsspecialisten zorgen wij ervoor dat deze afspraken voldoen aan alle (juridische, financiële, fiscale) voorwaarden en op de juiste manier worden verwerkt.  De volgende onderwerpen komen tijdens het scheidingstraject aan bod:

 • Vermogensverdeling
 • Alimentatie
 • Inboedel
 • Pensioen
 • Spaargelden
 • Schulden
 • Ouderschapsplan
 • Omgangsregeling voor de kinderen

Ook voor ongehuwde samenwoners is bij het verbreken van de relatie het nodige te regelen. Ook al is dan geen tussenkomst van de rechter nodig, moeten er wel afspraken gemaakt worden over de verdeling van wat jullie samen hadden. Als er minderjarige kinderen zijn, is een ouderschapsplan verplicht, met daarin afspraken over de zorg en opvoeding, de omgang, de informatievoorziening aan elkaar en de kosten van de verzorging en opvoeding (kinderalimentatie). Wij brengen samen met jullie al jullie wensen in kaart en zorgen voor een zorgvuldige, efficiënte en effectieve afhandeling.

Kim Roelofs en Gertjan van Valen zijn beiden kundige familiemediators. Op het emotionele vlak laten zij zich leiden door de Emotional Focussed Therapy (EFT)

Relatie Coaching (EFT)

Door middel van Emotionally Focused Therapy (EFT) helpen wij stellen die willen investeren in hun relatie of stellen met relatieproblemen. Er is aandacht voor emoties en onderliggende patronen. De inzichten leiden tot meer verbinding, vertrouwen en een hechte en veilige band.

Emotionally Focused Therapy is een wetenschappelijk bewezen therapie die stellen met uitdagingen in hun relatie op een effectieve wijze helpt hier samen sterker uit te komen. In EFT staan emoties centraal. Tijdens de therapie is er voor beiden evenveel aandacht en wordt in een veilige omgeving gekeken naar wat er speelt, zonder oordelen te vellen. Er is aandacht voor de patronen die achter ruzies schuilgaan en op welke manier bepaalde emoties en reacties worden getriggerd. Door hier inzicht in te krijgen, wordt meer wederzijds begrip verkregen, kunnen patronen doorbroken worden en handvatten verkregen om het in de toekomst anders te doen. Er wordt toegewerkt naar (opnieuw) een veilige en liefdevolle verbinding, waarin beide partners zich erkend voelen. Een intieme en veilig gehechte relatie maakt dat mensen gelukkiger en gezonder zijn.

Of je nu lang of kort samen bent, jong bent of oud, hetero of homo, kinderen hebt of niet, EFT is geschikt voor alle stellen die willen investeren in hun relatie. Of nog niet weten of ze wel of niet willen scheiden. Het kan lastig zijn om te onderkennen dat er ondersteuning of begeleiding nodig is. De eerste stap vraagt om moed: toegeven dat de relatie niet goed loopt. De redenen of tekenen kunnen heel verschillend zijn:

 • Uiteenlopende behoeften (denk aan kinderwens, carrière, emigreren)
 • Oplopende of herhaaldelijke ruzies
 • Slechte of moeizame communicatie
 • Wantrouwen, bijvoorbeeld na vreemdgaan
 • Een gevoel van eenzaamheid in je relatie
 • Andere behoeften op seksueel gebied
 • Het toekomstbeeld met je partner benauwt je
 • Je besteedt meer tijd aan de kinderen, vrienden, hobby’s of werk dan aan elkaar

Uitgangspunt bij relatietherapie is een prettige en veilige omgeving om zonder terughoudendheid alles te kunnen zeggen. We beginnen dus met een gratis intake om te kijken of de klik er is. Tijdens de intake geven wij meer toelichting op onze werkwijze. De sessies duren 75 minuten per keer. 

EFT-relatietherapie is maatwerk en de duur van de therapie is per stel anders. Gemiddeld zijn 4 tot 8 sessies (75 minuten per sessie) nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Eenzijdige partij begeleiding

Als scheidingsspecialisten bieden wij persoonlijke begeleiding voor mensen die verwikkeld zijn in een scheidingstraject. Wanneer u daar behoefte aan heeft, zijn wij beschikbaar om u te ondersteunen op financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel vlak.

Tijdens een eerste kennismaking bespreken wij uw persoonlijk situatie en uw wensen. Daarna verkennen wij de mogelijke scenario’s met daarbij behorende gevolgen. Samen maken we een plan van aanpak en zorgen wij ervoor dat u volledig geïnformeerd en doelgericht de gesprekken aan kunt gaat met uw partner, de gezamenlijke mediator of advocaat. Indien gewenst blijven wij op de achtergrond, maar kunnen u ook begeleiden tijdens deze gesprekken. 

Wij begeleiden ook mensen die zich qua financiële/juridische kennis achtergesteld voelen bij de andere partij. Ook is het mogelijk om een alimentatievoorstel te toetsen, zodat u weet waar u uiteindelijk mee instemt. Onze begeleiding richt zich op ondersteuning voor, tijdens en na de scheiding, volledig afgestemd op uw behoefte.

Mediation in strafzaken

Mediation in strafzaken is een vorm van herstelrecht. Via mediation in strafzaken kunnen verdachte en slachtoffer met elkaar in gesprek. Deze gesprekken vinden plaats in de rechtbank of het gerechtshof onder begeleiding van gespecialiseerde mediators. Mediation is mogelijk in alle soorten strafzaken, van bedreiging of diefstal tot verkeersongevallen of ernstig geweld.

Het doel van mediation in strafzaken is herstel van de schade die is veroorzaakt door het delict. Dat kan emotioneel herstel zijn. Voorwaarde is dat een verdachte verantwoordelijkheid wil nemen en dat verdachte en slachtoffer allebei willen deelnemen aan mediation. Een verdachte kan spijt hebben en excuses willen aanbieden, vragen beantwoorden of angst wegnemen. Een slachtoffer kan vragen hebben, een excuus willen, angstgevoelens kwijt willen raken of erkenning krijgen voor wat hem of haar is aangedaan. Er kunnen afspraken gemaakt worden voor de toekomst. Ook afspraken over materieel of financieel herstel zijn mogelijk.

Mediation komt niet in plaats van een strafprocedure. Er volgt altijd nog een beslissing van de officier van justitie of de rechter. De uitkomst wordt teruggekoppeld aan Justitie en meegenomen bij de verdere afdoening van de zaak.

Kim is vanaf de pilotfase in de rechtbank Amsterdam betrokken bij de ontwikkeling van mediation in strafzaken in Nederland. Zij is sinds 2021 bestuurslid van de Vereniging Mediators in Strafzaken (VMSZ). Kim verzorgt lezingen over dit onderwerp en leidt mediators op voor deze specialisatie.

Kim wordt ingezet door alle mediationbureaus van de rechtbanken in Nederland.